4.2 C
Mosonmagyaróvár
2023. január 31, kedd

Útkeresés – Deák Ernő kötetének bemutatója Peresztegen

Még 2019-ben jelentette meg a Mosonvármegye Könyvkiadó Deák Ernő Útkeresés a jövőbe című tanulmánykötetét, amely a most nyolcvan éves, Bécsben élő történész tanulmányait foglalta vaskos kötetbe.

A peresztegi születésű Deák, aki 1956-ban ment Nyugatra, szeptember 10-én mutatta be a kötetet szülőfalujában. Beszélgetőtársa a könyv szerkesztője, kiadója Böröndi Lajos volt.

Nagyszámú érdeklődő jelent meg ezen a jeles napon a Faluházban: Szó volt többek között a szórványban élő magyarok jövőjéről, a kötet születéséről, s természetesen Peresztegről is.

Deák Ernő tervei között szerepel egy Peresztegről szóló könyv megírása is, s Sellei Tamás polgármester és a megjelentek ehhez jó egészséget és hosszú életet kívántak.

Korábbi hírek

A doni áldozatokra emlékeznek

Harmincegy éve emlékeznek január 12-én Püskin a Donnál elesett hősökre. AZ idén sem lesz ez másképp. Program a mellékelt meghívóban.

Szívünk nem ereszti el (Jahn Mari emlékezete)

  Jahn Mari emlékezete   Szívünk nem ereszti el, akit nagyon szerettünk. Valójában a múlt idő sem megfelelő, ha Jahn Marira gondolok, mert a volt és a...

Duray Miklós halálhírére

Hrubik Béla facebook bejegyzésével búcsúzunk a neves felvidéki politikustól. Szavak helyett Búcsú Duray Miklóstól Ha ezt most nem írom ki magamból, ezt a fájdalmat, amit érzek, már...

Mezey László Miklós „Megjöttem, újra elmentem”           Böröndi Lajos 2007-2010 közötti naplója   Naplót az ember azzal a kíváncsisággal olvas, hogy beleláthat az írója fejébe. Ez még...