9.7 C
Mosonmagyaróvár
2023. április 1, szombat

Novemberi bejegyzések (folyamatosan bővül)

 

 

November 29. kedd

Már november vége. Nem az idővel, magammal van gondom. Úgy érzem, mintha nem csinálnék semmit. Pedig a hét végén a régi barátokkal (Csomor Zsoltiék) ismét disznót öltünk Püskin, végre két év kihagyás után. Robi ugyan egyre emlékszik, lelke rajta.

Az elmúlt hetekben szétbarmoltattam az állkapcsomat, az alsó fogsort reparálták. Most próbálom az ideiglenest, majd jön az implantátum és a többi. Nem csoda, hogy verset írni sincs kedvem.

Elkezdtem olvasni a megjelent Naplót, nem lehet letenni.

November 18. péntek – 19. szombat

Pénteken a bankban kezdtem, mert felfüggesztették a fiókomat. a hét elején le akarták nyúlni hamis weboldalon a rajta lévő pénzt, de nem dőltem be, pedig szinte teljesen megfelelt az oldal a valódinak. Ilyen világban élünk.

Aztán elmentünk Csaba fiammal Győrbe a szél-járásokért. Jól kibeszélgettük magunkat. A nyomda után Metro, bevásárlás, s Marcit is hazahoztuk.

Ma Szakály Sanyiékat várjuk, holnap közösen megyünk el református istentiszteletre.

 

November 16. szerda

A múlt szombat óta ma vagyok először jobban. Négy hét óta még nem gyógyult be a jobb hátsó helye, kiderült, hogy maradt benne egy csontdarab, megműtötték. Szenvedek a fogammal rendesen. Az ideiglenes fogsort is megkínlódom. Holnap megyek vissza délután.

A tvn.hu bedöglött, vacak egy tárhely, de már két évtizede ott volt a blogom (ráadásul fizetős). Nem tudok belépni rögzített jelszavammal, az e-mailokra semmi válasz.  Megpróbálom lementeni az eddig le nem mentetteket, és befejeztem. Ennyit az elektromos archíválásról és erről a dezinformált világról. A papír örök.

Fotó: Kufstein konferencia – Felsőpulya (Szakály Sándor és én a fő utcán.)

Bérlet a fogászatra
Ma 9-re megyek, majd délután ismét. Halmozom az élvezeteket.
Olvasok híreket is
  2022-11-02 18:45:56, szerda
Naponta. Az indexet például. Ami meglep, elfogult ukrán párti portál. Ez nem baj, de a beteg náci szinte minden hülyeségét tényként írja le. A nyomtatott sajtóra nem érdemes szót sem fecsérelni. Jelentéktelen, átmosott híreket lehet olvasni.
Hol vannak az üdítő szemétkedések, a tájékoztatás? Nem vigasz, hogy másutt is véleményterror van.
Most a helyi semmiről szó sem essen, köze nincsen az újságíráshoz. Talpnyalást sem képes színvonalasan csinálni.
Az ember műveltségére és tudására hagyatkozik. Az ukrán – orosz háború híreit sem az indextől kell tudnia, kénytelen felezni mindent.
Újra itthon
  2022-11-01 07:06:44, kedd
Egy hét várakozás. Zsóka Jászapátin volt, nővérét ápolta. Egy hete vittem el, majd Jászberény, kontroll a kórházban. Aztán csönd, egyedüllét itthon. Nem volt jó. A nyirkos idő nem engedte, hogy a kertet elcsomagoljam télire. És a fogászati beavatkozás nyűgjei. Alig tudtam/tudok enni.
Vasárnap a temetők Soprontól Szemeréig Marciékkal. Tegnap aztán lóra pattantunk Csabikával, s Jászapáti. Örülök, hogy eljött velem kis tanítványom, vigyázott rám az úton, hogy ne aludjak el. Rossz egyedül fél országon átvágni. Jót beszélgettünk, tanulásról, a jövőről, s a kitartásról.
Apátin ebéd, s majd vissza. Azért ez hatszáz kilométer volt a ködös, nyirkos időben.
Ma a pihenésé. Csak a temetőbe megyünk ki.

Korábbi hírek

Eltemettük Kerék Imre költőt

A Tata-agostyáni Emlékerdőben ma elbúcsúztunk Kerék Imre költő barátomtól, akit befogadott, magába ölelt a természet. Nagy költő ment el, aki még élte és írta...

Meggyalázták a Gyásztéren az 1956-os mártírok kopjafáját

In memoriam Mosonmagyaróvár,1956   ·  Meggyalázták a Gyásztéren az 1956-os mártírok kopjafáját Miközben a „Mosonmagyaróvár, a határőrlaktanya előtti tér” elnevezésű, hivatalosan 1956-os emlékpark, mint történelmi emlékhely (egyébként a...

Meghalt Kerék Imre

Nekrológ, Kerék Imre munkásságáról szóló írásunk a Szél-járás idei első számában lesz olvasható!

Holocaust kiállítás a Várban

A művészet elmondhatatlan tolmácsa címmel nyílt interaktív kiállítás a Várban Mosonmagyaróvárott. A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium meghívására, a Mosonmagyaróvári Várral összefogva jön létre a kiállítás diákok...

A doni áldozatokra emlékeznek

Harmincegy éve emlékeznek január 12-én Püskin a Donnál elesett hősökre. AZ idén sem lesz ez másképp. Program a mellékelt meghívóban.