22.6 C
Mosonmagyaróvár
2024. május 25, szombat

A Dudás-per

Bűnös: emberiség ellen elkövetett bűntettben.

Mosonmagyaróváron az 1956. október 26-én eldördült sortűzben száznál is többen haltak meg. A rendszerváltást követően lezajlott perben a laktanya parancsnokára mondták ki e  mondatot.

Kötetünk az elsőfokú tárgyalás anyagát, és a jogerős másodfokú ítélet szövegét tartalmazza  fakszimile kiadásban.

A könyv ára 3000 Ft

Az Ász és a Polihisztor - Vitéz Nemes Molnár László (1921-1944) és Dr. Nemes Molnár Gyula emlékezete (1882-1962)

Apa és fia története dokumentumokban

Vitéz Nemes László, a híres Puma repülõszázad tagja 1944-ben vesztette életét.  A 2017 ben megjelent Az Ász és a polihisztor kötet első része fotókat, naplórészletek közöl a híres vadászpilóta életébõl. A második részből édesapjának, a neves soproni szobrásznak munkásságát ismerhetjük meg számtalan illusztráción keresztül.

A kötet elfogyott, a Mosonvármegye második kiadását tervezi. Az ifj. Sarkady Sándor soproni történész munkája valódi kuriózum, nem véletlen, hogy első kiadása pillanatokon belül eltűnt a könyvpiacról.

Előjegyezhető. Tervezett ára 3000 Ft.

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár monográfiája 2014 ig dolgozza föl Moson és Magyaróvár történetét olvasmányos formában. A tanulmányok – amelyeket neves helyi szerzők jegyeznek – gazdag fotóanyaggal illusztráltak.

A kötet 5000 Ft-os áron kapható a kiadónál.  (Kedvezményes ár: 3000 Ft.)

Gál: Sándor: Belső Univerzum (Naplő)

A kötet korlátozott számban 2000 Ft-os áron kapható a kiadónál.

Böröndi Lajos: A végső kihallgatás (versek), Mosonvármegye Kiadó, 2023

A kötet ára 3000 Ft

Kisváros az ország szélén - Mosonmagyaróvár (útikönyv)

A 2006-ban megjelent kis zsebkönyv, hasznos városnéző útvonalakkal szolgálhatja a városba betérőket, s miközben dióhéjban ismerteti Moson és Magyaróvár (később Mosonmagyaróvár) történetét.

A kötet korlátozott számban 1500 Ft-os áron kapható a kiadónál.

Kovács Sándorné Back Irén: A Mosoni zsidóság emlékezete

A háromkötetes mű a mosoni zsidóság történetét tárja föl dokumentumok, fotók segítségével. A vészkorszak szörnyűségeit a túlélők vallomásaiból ismerhetik meg. A kor sajtója, a helyi kegyetlenkedések, s a hiteles iratok bepillantást engednek nyerni egy olyan világba, amellyel még ma sem szeret szembesülni a ma Mosonmagyaróvára.

A három kötet ára 9000 Ft

Szél-járás (Előfizethető!) Egy évre az előfizetés 3200 Ft. Ausztriában 15 Euró. Az előfizetés a postaköltséget is tartalmazza. A folyóiratról bővebben a Szél-járás menüpont alatt olvashat. (szerkesztés alatt.)

Ez év tavaszán jelent meg Böröndi legújabb verseskötete Megégett idő címmel a Magyar Napló Kiadónál. A könyv itt megrendelhető, ára 2600 Ft.

Megrendelő űrlap