9.7 C
Mosonmagyaróvár
2023. március 31, péntek

Gál Sándorra emlékeztek

A Kassához közeli Buzitán Gál Sándorra emlékeztek május 20-21-én. Az egy évvel ezelőtt elhunyt felvidéki író költő ebben a szép kis faluba költözött néhány évtizede, írói pályájának több kötetnyi termése is itt keletkezett. Volt színházi szakember, újságíró, az Anyanyelvi Konferencia jelese. Verseket, jegyzeteket, naplót, színpadi darabokat ugyanúgy jegyzett mint novellákat.

A Mosonvármegye Kiadó jelentette meg 2020-ban Gál Sándor Belső Univerzum című naplóját, amely egy év (a 80.) feljegyzéseit tartalmazza.

20-án szavalóversenyt tartottak Buzitán, 21-én pedig pályatársak, barátok emlékeztek rá. Többek között Böröndi Lajos költő-szerkesztő-kiadó, aki a fenti napló rendezte sajtó alá.

Gál Sándor egyébként munkatársa volt a szél-járásnak, az elmúlt évtizedben alig volt lapszám, amelyikben ne szerepelt volna.

Korábbi hírek

Eltemettük Kerék Imre költőt

A Tata-agostyáni Emlékerdőben ma elbúcsúztunk Kerék Imre költő barátomtól, akit befogadott, magába ölelt a természet. Nagy költő ment el, aki még élte és írta...

Meggyalázták a Gyásztéren az 1956-os mártírok kopjafáját

In memoriam Mosonmagyaróvár,1956   ·  Meggyalázták a Gyásztéren az 1956-os mártírok kopjafáját Miközben a „Mosonmagyaróvár, a határőrlaktanya előtti tér” elnevezésű, hivatalosan 1956-os emlékpark, mint történelmi emlékhely (egyébként a...

Meghalt Kerék Imre

Nekrológ, Kerék Imre munkásságáról szóló írásunk a Szél-járás idei első számában lesz olvasható!

Holocaust kiállítás a Várban

A művészet elmondhatatlan tolmácsa címmel nyílt interaktív kiállítás a Várban Mosonmagyaróvárott. A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium meghívására, a Mosonmagyaróvári Várral összefogva jön létre a kiállítás diákok...

A doni áldozatokra emlékeznek

Harmincegy éve emlékeznek január 12-én Püskin a Donnál elesett hősökre. AZ idén sem lesz ez másképp. Program a mellékelt meghívóban.