23.3 C
Mosonmagyaróvár
2024. július 20, szombat

Áldemokrata ámokfutás

Alma a fájától

Ugye, nem esik messze. De nem bizony! Ennek a közmondásnak jó bizonyítása Věra Jourová EU-biztos esete. Az igencsak erőszakos hölgy Babiš cseh miniszterelnök pártjából való. Ott is a „szuperliberálisok“ közé tartozik.

A brüsszeli bürokrácia nemcsak bizonyos hírek terjesztésében, de elsumákolásolásában is jelesre vizsgázott. Nem nagyon jutott a szlovákok és magyarok fülébe az a hír, amit a hungaryfirst.hu oldalon lehet megtalálni. Ugyanis a veszettül jogvédő hölgynek lehet némi vaj a füle mögött. A verebek azt csicsergik, hogy csak az EU-biztosi és alelnöki pozíció mentette meg a női börtöntől…

És nemcsak neki, hanem felmenőinek is lehetett a fülük mögött valami. Azonban előre le kell szögezni: a gyerekek nem tehetnek az őseik bűneiért.

Olyan családból származik, amelynek tagja a háború után Pozsony-Ligetfaluban tömegmészárlást rendezett – természetesen az oda deportált magyarok között. És ez még nem minden.

Apja Jiří Špak pedig a kommunista cseh titkosszolgálat (ŠtB) tagja volt  „Kontrolor“ fedőnévvel. Egyik feladatai közé tartozott a konspirációs, bepoloskázott lakások kölcsönzése a titkos ügynököknek.

Ez az információ is könnyen leellenőrizhető a világhálón.

Annak idején Ronald Reagan amerikai elnök telibe találta a jövőt, amikor híres interjújában a CBS 60 Minutes című műsorban kifejtette: „Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni.”

Ez az új tendencia a BLM – és csodák csodája, az Antifa képében – megjelent Amerikában, megspékelve némi genderrel. Mint minden marhaság, ez is idővel átjön Európába és megfertőz mindent,

nemcsak a neoliberalizmust és  a frankfurti marxizmust valló csoportosulásokat. Úgy néz ki, hogy Jourová is ide tartozik. Számára a demokrácia csak egy bunkósbot, amivel odacsap, ahova „köll“. Most éppen a jogállamiságot sértő, (szerinte) azt sutba dobó államokkal, kormányokkal foglalkozik.

A „vajasfülű“ hölgynek csak addig kell a demokrácia, amíg négy-ötévente elmegy az állampolgár szavazni, majd aztán mehet minden választó pár évre a „levesbe“.

Hogy időközben pl. a Minority SafePack kezdeményezéssel is foglalkozni kéne és nem egy legyintéssel lesöpörni Brüsszelben az asztalról, az Věrának eszébe sem jutott. Itt a több mint egymillió EU-s polgár aláírása nem számít, ugyan úgy abban sincsen nála semmi kivetnivaló, hogy a nagy technológiai óriások (FB, Twitter, stb.) teljes cenzúrát vetnek be politikai vagy ideológiai ellenfeleikkel szemben.

A kapusedző menesztése, mert normálisan nyilatkozott és elmondta, amit gondol, az sem bántotta őt.

Mikor Németország belügyminiszterét kirúgták a szövetségi kormányból, mert elmondta egy AfD-tüntetésről az igazat, akkor sem esett a jogállamiság és a demokrácia feneketlen gyönyörébe.

Az EU legújabb vírusa a jogállamiság. Stoffán György a Nemzeti Naplóban keményebben fogalmazott: „…az Unióban, ahol emberi jogról, magzati jogról és emberségről immár nem hallani. Nyugati barátaim és ismerőseim már nem mernek Messengeren sem írni arról, mi történik Németországban, Hollandiában vagy Kanadában, mert bármikor megjelenhet a rendőrség, letartóztathatják őket és elkobozhatják még a telefont is, amiről írnak… Nos, ez a demokratikus jogállamiság – ott.“

Fején találta a szöget Dunajszky Géza is: „…sokat elárul a neveltetéséről, a család erkölcsi profiljáról és ez nagyban megkérdőjelezi a szavai hitelességét és az egész brüsszeli apparátus hitelességét, mert a feltárt múltja, a családi háttere, annak eszméje, ideológiája politikailag megfertőzi és rossz fényt vet az Európai Bizottság minden tagjára!“

Ideje lesz tehát felkészülni egy diktatúrára, amely Ronald Reagan szavai szerint már kialakulóban van.

Ki kell alakítani az új önvédelmi reflexeinket és megerősíteni politikai „immunrendszerünket“, mert az ilyen áldemokrata ámokfutásra nem volt, nincs és nem is lesz vakcina.

Agárdy Gábor

Forrás: ma7.sk

Korábbi hírek

Polgármesterválasztás – Mosonmagyaróvár 2024

A polgármester-választás során leadott érvényes szavazatok 4 jelölt Rendezés SZABÓ MIKLÓS MPKEMomentumMSZPMMNLMP – Zöldek Polgármester 51,50% (7162) DR. ÁRVAY ISTVÁN FIDESZKDNP 37,75% (5250) DR. KERESZTÉLY RITA REFLEXUM EgyesületDKJobbik 6,05% (841) TAKÁCS MIKLÓS Mi Hazánk 4,70% (654)

Szavalóverseny Linzben

Verőfény – Szavalóverseny Linzben   A bécsi székhelyű Ausztriai Magyar Egyesületek Központi Szövetsége immár 25 éve minden évben szavalóversenyt rendez az óvodás korosztálytól a felnőttig elsősorban...

Pintér Éva elment – A színek vonzásában

Pintér Éva, mosoni festőművész 82 éves korában elhunyt. Egy hét évvel ezelőtti miniinterjúval búcsúzunk tőle B.L./HELYI HÍRADÓK- 2016. augusztus 22. | 08:50:07 Kiemelt kép - Pintér Éva...